Prins Patrick

Prinsenlied 2019

Het- is- weer feest kom der maar bij,we vieren samen carnaval
in vele bonte kleuren, zie je Patrick overal
Mark is niet te missen dit paars staat hem heel goed
In de polonaise die grote bonte stoet

Alle mensen zie ik loeren er wordt veel naar ons gekeken
dat is ook niet zo gek en komt door onze gave steken
nog meer felle kleuren, op Marjon’s paarse hoed
in de polonaise – die grote bonte stoet

Refrein 2 X:
Hier- is – Prins Patrick in de zaal
en maakt met Mark een hoop kabaal
doe nog maar een biertje dat smaakt ons allemaal
‘tis carnaval in Twente er is lang op gewacht
en iedereen is vrolijk en iedereen die lacht!

Tot in de late uurtjes we gaan nog even door
We zingen met z’n allen, uit volle borst in koor
We weten hoe het gaat al dat feesten doet ons goed
In de polonaise die grote bonte stoet

Refrein 4 X

Even voorstellen

Graag stel ik mij voor als de vijftigste Hoogheid van H.C.V. de Weidemennekes.

Mijn naam is Patrick Prickartz en aan mij de eer om in het Hengelose carnaval dit jaar voor te gaan als Prins Patrick van H.C.V. de Weidemennekes. Ik ben geboren in 1976 in Zevenaar, ietwat later getogen in Borne en gepromoveerd naar Hengelo. Mijn vriendin is Marjon de Groot en zij heeft twee jongens Dion (13) en Joey (9). Ook lopen er twee katten rond, genaamd Tom en Zorro. Deze twee staan ook op de onderscheiding. Mijn ouders zijn geboren en getogen in het zuid limburgse Kerkrade (Kirchroa). Van jongs af aan vierden we Carnaval. Van de katholieke school in mijn geboorteplaats tot aan de optocht (tsog) in Kerkrade. In het Twentse land kwam ik via mijn beste kameraad Jaap van der Zee in aanraking met de Weidemennekes. Toen in 2006 Jeroen Staal, bij wie ik destijds op kantoor zat, Prins van de vereniging werd ben ik toegetreden tot de Raad van Elf.

Vanaf het begin heb ik mij binnen de vereniging bezig gehouden met de PR en ben ik actief geweest in het bestuur. In het afgelopen dertien jaar lidmaatschap ben ik nu voor een tweede termijn weer de secretaris van de vereniging. Ook heb ik in 2011 Prinses Winny als adjudant mogen bijstaan. De vereniging gaat me aan het hart en het voelt als één grote familie. In de afgelopen jaren zijn een hoop vriendschappen ontstaan. Toen ik Marjon tegenkwam heb ik haar direct op onze tweede date meegenomen naar de Carnaval. Ik moest toch ook weten wat zij ervan vond. Gelukkig vond ze het heel leuk en is ze door alle Weidemennekes en Weidewiefkes hartelijk ontvangen. Dat vind ik het meest bijzondere aan onze carnavalsvereniging. Toen ik gevraagd werd of ik de vereniging in 2019 wilde voorgaan moest ik wel even nadenken. Na overleg met Marjon en mijn werkgever ben ik er toch tweehonderd procent voor gegaan.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij Veldhuis schoonmaakbedrijf. Naast mijn administratieve werkzaamheden op kantoor ben ik ook ambulant objectleiding op een aantal projecten. Daarnaast houd ik mij bezig met acquisitie. Het is een drukke maar zeer afwisselende baan. Naast mijn werk heb ik nog meer hobby’s. Ik speel als volwassene nog met LEGO. Ik kan er niks aan doen, maar die steentjes hebben mij sinds mijn kindertijd geboeid. Mijn moeder én mijn grote broer zijn hier de grote schuldigen aan. Mijn moeder liet mij én mijn broer uren op zolder met de LEGO spelen. Wat voor de huidige generatie ouders de IPad op de bank is, was voor mijn moeder de LEGO op zolder. Uit de jaren 70, 80 en 90 spaar ik LEGO space sets. Het LEGO space logo is ook verwerkt in de onderscheiding. Marjon en ik kopen soms een partij LEGO en die maken we dan weer compleet om op een braderie te verkopen. Zo kunnen we deze hobby enigszins bekostigen. Tijdens de feestdagen staat er altijd een LEGO kerstdorp in de woonkamer met verlichting en een elektrische trein.

Naast de LEGO ben ik een moderne schatzoeker met Geocaching, speel ik graag poker met vrienden, sta ik in de zomer aan de BBQ en speel ik elke maand computerspelletjes uit 2004 met mijn Komputerklubje. Ook vind ik het leuk om met de mountainbike door het Twentse landschap te crossen en ga ik er graag op uit met Marjon, Dion en Joey.
Gelukkig sta ik er dit jaar niet alleen voor en is Adje Mark mijn professionele Adjudant. Mark Damhuis is 44 jaar, vrijgezellig en veilig werkzaam aan een bureau bij Fudura, een energiebedrijf in Zwolle.

Op deze manier blijft hij gelukkig weg bij eventueel gevaarlijk gereedschap. Hoewel hij de laatste maanden steeds vaker op de wagenbouw rondloopt. Tot nu toe is daar, ondanks zijn twee linkerhanden, nog niks ontploft of ingestort. Alleen zijn handen zijn behoorlijk gehavend van het gaas trekken. Daar zie je onder de witte handschoenen toch niks van. En zijn biertje kan hij er wel om vasthouden. Mark heeft wel een logé, genaamd Freek. Het hangoorkonijn, waar Mark al een lange tijd op past en hij het liefst niet meer terug geeft aan de rechtmatige eigenaren (zijn neefje en nichtje), is ook een kenmerk op onze onderscheiding.

Ook is Mark een vaste bezoeker van de Grolsch Veste: FC Twente is echt zijn passie. Verder is hij ook regelmatig op de mountainbike te vinden, maar alleen bij mooi weer. Mark is een ervaren adjudant want in 2016 heeft hij ook zijn naamgenoot Prins Mark bijgestaan. Samen houden wij wel van een potje lawaai maken op het podium. Mark zit ook in het bestuur van de Weidemennekes en is tevens lid van de Raad van Elf, waar hij volgend jaar ook weer in terug treedt.

Wij hebben in alle voorbereidingen veel plezier beleefd. We willen dan ook iedereen bedanken die in deze korte tijd een bijdrage heeft geleverd in de voorbereidingen. Zo hebben we een prachtige onderscheiding gemaakt, een knaller van een feesthit, supermooie kleding en een uitzonderlijk speciaal biertje in een zéér beperkte oplage.

Al met al gaan we er een megafeest van maken. Net als afgelopen jaar met Prins Ivar en zijn Adjudanten Tim en Jeroen. En dat doen we onder ons motto: “Wie proat dan wa gin plat, moar wie geft wa kleur an de stad!”

Proclamatie Prins Patrick

50e hoogheid van H.C.V. de Weidemennekes

Landheer van de Westermaat
Edelman der bouwstenen
Graaf van emmer tot sop
Opperhoofd van het secretariaat

Ik Prins Patrick geef te kennen en te verstaan
Ten eerste; dat de hoogheid dit jaar langer spreektijd heeft dan zijn adjudant
Ten tweede; dat mijn beste kameraad bij een ander op het podium staat
Ten derde; dat wij in onze flitsende kleuren het carnaval naar een hoger level zullen beuren
Ten vierde; de Lego gaat in de kast want dit jaar houd ik alleen deze scepter vast
Ten vijfde; dat jullie ons bij zullen springen als wij ons liedje gaan zingen
Ten zesde; Raad van Elf géén paniek adjudant mark komt straks terug bij de kliek
Ten zevende; ook al heeft de secretaris dit jaar een andere taak de nieuwsbrief blijft in de maak
Tsoem achde: Oft uur Kirchröadsj plat kent is miech jans ejaal, wat tselt is dat mieng mam va 80 is hei bij ós in d’r zaal.
Ten negende dat het geocachen maar even moet wachten, want het worden dit jaar lange nachten.
Ten tiende dat onze wagenbouw 2 jaar heeft stil gezeten, maar nu 1001 en één nachten flink moeten zweten.
Ten Elfde dat wij dit jaar carnaval vieren onder ons motto:

“Wie proat dan wa gin plat, moar wie geft wa kleur an de stad!”