Prins Ivar

Halleluja Prins Ivar

Prins Ivar loopt over straat
Kijkt naar boven tis al laat
Maar hij wandelt naar het café
En neemt z’n adje adje adjes mee

Ze drinken even een grote slok
Want we lopen weer voor op
Maar het feestje loopt uit de hand
En voelen ons Happy Happy Happy Happy
En dan pak ik m’n microfoon
Zing ons liedje op harde toon

Refrein:
Halleluja Halleluja
Met prins Ivar aan het roer
Gaan alle voetjes van de vloer
Halleluja Halleluja
Geen enkel feest dat is een feest
Als wij niet zijn geweest

Als de kroegbaas de tent weer sluit
Moet het hele spul eruit
Onze Tim zegt gaan jullie mee
Ik heb een helemaal te gek idee
Bij The Rits is het nog feest
En daar moet je zijn geweest

Refrein:

Prins Ivar die zingt het voor
En we volgen hem in koor

Refrein:
Als wij niet zijn geweest
Halle Halleluja

Even voorstellen

Graag stellen wij hierbij onze 49e hoogheid aan je voor. Zijn naam is Ivar Slagers, 28 jaar jong en geboren en getogen in Borne. Feest DJ Ivar is dit jaar even Prins Ivar.

Ivar is diskjockey/entertainer en is elke zondag onder andere te vinden in Dancing Bruins te Saasveld. Daarnaast rijdt hij het hele land door om de perfecte sfeer te creëren en voor alle feestvierders er een topfeest van te maken. Van Top 40 muziek via de betere oldies naar de nieuwste Après-ski hits. Hij beheerst het hele arsenaal en weet als presentator het publiek nog verder op te zwepen. Ook is hij een aantal keren in het seizoen in Cin-Cin Gerlos Oostenrijk te vinden waar hij tijdens de echte Après-ski iedereen vermaakt. Prins Ivar is single en woont in Borne maar niet alleen. Hij woont samen met Quinty, nee niet met Quinty Trustfull maar met Quinty de Bullmastiff. Deze Engelse Bulldog is zijn grootste fan.

Naast dat hij zijn geld verdient met muziek is het ook zijn grootste hobby. Prins Ivar is al 10 jaar slagwerker bij blaaskapel Wie d’r Bie uit Borne. Op deze wijze heeft hij het carnaval omarmd. Blaaskapel Wie d’r Bie is sinds een aantal jaren hofkapel bij de Weidemennekes. Ook Prins Ivar is geen vreemde want hij is al 4 jaar hof DJ voor onze vereniging en ondertussen al 2 jaar lid. Het is dan ook niet vreemd dat Prins Ivar Jeroen Staal als zijn adjudant heeft gekozen. Ivar dart met zijn team de 4 Fluitjes elke maandagavond in onze stadsresidentie Feestcafé the Rits waarvan Adjudant Jeroen mede-eigenaar is.

Jeroen is in 2006 ook prins geweest bij onze vereniging en loopt al een aantal jaren mee. Dit wordt de derde keer dat hij adjudant is en zoals hijzelf zegt “Dit is écht de laatste keer….” . Jeroen is getrouwd met Winny, penningmeester van onze vereniging. Naast Prins Ivar en Adjudant Jeroen staat Adjudant Tim. Adjudant Tim, 27 jaar jong, is ook al een aantal jaren lid van onze vereniging en heeft in 2014 ook al naast Prins Marco II gestaan als adjudant. Adjudant Tim is raadslid en daarbinnen heeft hij met plezier regelmatig de rol van Bottelier op zich genomen. Binnen de Raad van Elf zorgt de Bottelier ervoor dat de biermeter is gevuld. Helaas heeft Tim daar dit jaar géén tijd voor en wenst Prins Ivar en zijn gevolg raadslid Rick dit jaar veel succes in zijn functie als reserve Bottelier. Dit trio heeft in alle voorbereidingen veel plezier beleefd. Zo is er een Prinsenlied opgenomen op de melodie van Helemaal Hollands “Hallelujah” . Een feestlied dat Prins Ivar op het lijf is geschreven. Onder het genot van Ron Barceló Añejo is er regelmatig vergaderd tot in de laatste uurtjes. Prins Ivar heeft niet voor niks de titel Baron van de Ron Barceló Añejo gekregen. Tijdens een van de eerste vergaderingen is de onderscheiding bedacht die uitgewerkt is door Frank van het Bolscher van All-in-Media. Het ontwerp komt het hele seizoen terug in niet alleen de onderscheiding maar ook op speldjes en buttons. De kleding is met zorg uitgezocht en ook de houten scepter met microfoon past uitstekend bij Prins Ivar.

“Wij zijn er van overtuigd, dat we er een topjaar van zullen maken, en wij hopen dat wij iedereen tijdens de carnaval maar vaak mogen begroeten in één van onze residenties.” zegt Prins Ivar.

Wij gaan er een topfeest van maken!

Proclamatie Prins Ivar

De 49e hoogheid van H.C.V. De Weidemennekes.

  • Hertog van Melbuul’ndorp.
  • Markies van de Van dijkstraat.
  • Baron van Ron Barcello.
  • Graaf van de Nederlandstalige hits.
  • Ridder van Wie de Bie

Verklaart bij deze:

ten 1e Dat Jeroen altijd als eerste zal spreken zodat hij voor mij het ijs zal breken.

ten 2e Gooi de glazen nog maar eens vol, wij gaan voor gezelligheid en veel lol.

ten 3e Dat wij hopen dat “Wie de Bie” vaak voorop zal lopen.

ten 4e Zet ik als DJ mijn feestplaten in de kast, want dit jaar heb ik mijn scepter vast.

ten 5e Carnaval vieren kunnen wij niet alleen, wij gaan graag met onze hofhouding, raad van elf en dansgarde overal heen.

ten 6e Niemand hoeft gedurende de carnaval te lijnen, door het vele hossen zullen de kilo´s verdwijnen.

ten 7e Een wijze raad voor als u naar huis toe gaat, na een avond vol bier en gein, laat een taxi of uw eigen fiets uw partner zijn.

ten 8e Mocht er na het feesten ergens nog een gehaktbal worden gegeten, willen wij dit graag weten.

ten 9e Dat dit jaar The Rits blij zal zijn, om voor het 13e jaar stadsresidentie te zijn.

ten 10e Dat wij hopen dat de Jonkvrouwen achter deze Prins aan zullen lopen.

ten 11e Dat wij dit jaar carnaval zullen vieren onder ons Motto:

Met Prins Ivar aan het roer, gaan alle voetjes van de vloer.